ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen vill ta hand om öronlösa Tussi

Annika Henning · 16 Maj 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Öronlösa Tussi är fortfarande utan hem. Men efter drygt två månader på Tassebo nu är hon utvilad, normalviktig och mycket kelen.

Öronlösa Tussi är fortfarande utan hem. Men efter drygt två månader på Tassebo nu är hon utvilad, normalviktig och mycket kelen. Foto: Jenny Winberg/Tassebo


"Hon är världens goaste katt"

klar

Artikellänk är kopierad

Har ni sett på katten som inte har … några öron? Tussis berättelse är en riktig Pelle Svanslös-historia. Sedan hennes öron förfrös och ramlade av, vill inga andra katter veta av henne. – De missförstår henne och tror att hon lägger bak öronen för att hota. Men i själva verket är hon världens goaste katt, säger Marianne Hansson, ansvarig för katterna på Djurhemmet Tassebo i Helsingborg. Det var för drygt två månader sedan som Metro skrev om honkatten Tussi från Ängelholm. Då hade hon precis vaknat upp på operationsbordet hos veterinären – öronlös och undernärd. Reaktionerna lät inte vänta på sig. Läsare från hela Sverige hörde av sig för att uttrycka sina sympatier. Men – ingen ville ta hand om Tussi. – Överlag är det dålig efterfrågan på katter. Och Tussi behöver komma till ett hem där det inte finns någon annan katt, säger Marianne Hansson. Förutom avsaknaden av öron, beskrivs ettåriga Tussi som en riktig ”trasdocka” som älskar att ligga i knäet eller hänga över axlarna.– Hon gör allt för den mänskliga kontakten. Därför är det extra sorgligt med folk som blundar för en katt som förfrusit öronen och haft det svårt, säger Tassebos Marianne Hansson.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Henning
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro