ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Ingenting kan mäta sig med Champions League"

David Larsson · 6 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
I minst tre år kommer Glenn Strömberg att jobba på Viasat. I går meddelades att tv-kanalen fått sändningstillståndet för den europeiska mästarligan förlängt över säsongen 2011. Glenn blir galjonsfiguren i tv-kanalens nya projekt.

I minst tre år kommer Glenn Strömberg att jobba på Viasat. I går meddelades att tv-kanalen fått sändningstillståndet för den europeiska mästarligan förlängt över säsongen 2011. Glenn blir galjonsfiguren i tv-kanalens nya projekt. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

NYTT JOBB. Glenn Strömbergs högerdoja kliar som tusan. Efter decennier vid sidan av planen längtar landslagsmannen tillbaka till dundrande vristskott och stenhårda tacklingar – tack vare sitt nya jobb.– För första gången under min kommentatorskarriär känner jag suget efter att spela fotboll igen, säger han.

Nytändningen beror på Viasats senaste projekt. Tv-bolaget håller på att sjösätta fem nischade sportkanaler, där tonvikten lagts vid några av våra mest folkkära idrotter. Satsningens galjonsfigur heter Glenn Strömberg, utlånad från SVT, med uppgift att leverera initierade fotbollsreferat från Europas största arenor.

Varför hoppade du på just det här uppdraget?– Det känns så jäkla kul. Under årens lopp har jag fått massvis av erbjudanden om olika uppdrag. Men ingenting kan mäta sig med Champions League. Alla vet att Sveriges Television förlorat många liverättigheter, och för mig blir det kittlande att hålla på med något som skänker glädje och sorg till så många supportrar; ungdomar och äldre, vanligt folk och näringslivstoppar.

Men du har ju en hel del andra järn i elden. Hur hinner du med?– Puh, jag har ju redan tre andra krävande uppdrag, med matlagning och annat. Men den här överenskommelsen kunde jag inte tacka nej till – att få göra de stora matcherna, på plats där det verkligen händer. Då kommer mina styrkor till sin rätt, särskilt när det gäller att beskriva sekvenser och skeenden för tv-tittarna. Det går inte i studiomiljö, när man inte ser vad som händer utanför rutan.

Som aktiv höll Strömberg mestadels till i favoritlandet Italien, där han nådde kultstatus som forward för Bergamoklubben Atalanta under 80-talet. Och många trodde nog att Serie A fortfarande låg honom varmast om hjärtat. Men riktigt så är det faktiskt inte.– I vanliga fall skulle jag lika gärna kunna sticka i väg och köra välgörenhetsmatch i tennis, men just när jag befinner mig på Champions League, med fullsatta läktare runt om och tittar på världens i sär­klass skickligaste spelare – då rycker det i mig och jag får själv lust att vara med.  

Viasats storsatsning

Viasat värvar stenhårt, på typiskt sport­manér, för att springa ifrån konkurrenterna i tv-rutan. Under sommaren har Glenn Strömberg, Sladjan Osmanagic och TV 4-profilen Ola Wenström anslutit till kanalen, som redan förfogar över en mängd expert­kommentatorer. Bland andra Johan Mjällby och Glenn Hysén finns nu i Viasats stall.

Från tre till fem sportkanaler

Den 17 oktober byts Viasats nuvarande tre mot fem nya, nischade sportkanaler. Bland experterna som får var sitt ansvarsområde märks golfprofessorn Göran Zachrisson, forne racingföraren Stefan ”Lill-Lövis” Johansson och hockeytokige Håkan Södergren. Enda kvinnan i framskjuten position blir reportern Frida Nordstrand. Glenn Strömberg levererar fotbollsreferat från fotbolls-Europa. 

klar

Artikellänk är kopierad

David Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro