ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Inger "Trigger Finger" Grotteblad är Silver Snipers nya stjärna

Erik Glanell · 6 Apr 2018
Uppdaterad 6 Apr 2018
Det seniora laget Silver Snipers tillsammans med coachen Tommy "Potti" Ingemarsson.

Det seniora laget Silver Snipers tillsammans med coachen Tommy "Potti" Ingemarsson. Foto: Silver Snipers/Lenovo


Seniora laget Silver Snipers blev en riktig snackis i slutet på förra året. Efter två spelarbyten är de nu redo för att möta världen.

klar

Artikellänk är kopierad

Under Dreamhack Winter 2017 fick Counter strike-proffsen se rampljuset stulet av ett gäng seniorer. Med en medelålder på över 60 år tog Silver Snipers det stora lanet med storm.

Nu väntar en utlandsturné och inför det har laget fått två nya skjutglada medlemmar. En av dem är Inger ”Trigger Finger” Grotteblad.

– Jag vill bara säga en grej när det gäller att man inte ska se oss som gamla. Gamla kvinnor har också varit coola brudar en gång i tiden. Det är bara utsidan som förändras, säger hon.

Att gejma är långt ifrån främmande för 66-åringen som fram tills nu mest ägnat sig åt strategispel. Efter att ha sett barnbarnen spela Counter strike började det klia i avtryckarfingret och när chansen kom tog hon den påhejad av släktens yngre medlemmar.

– De tycker att de är så fantastiskt roligt och är jättestolta. Jag tycker att det är roligt att vi har fått ett gemensamt intresse som vi har bondat över. Något som kommer hålla i sig i framtiden, för jag tänker fortsätta spela, säger hon.

Första anhalten på turnén är Helsingfors. Sedan är planen, som inte är helt spikad ännu, att ta sig vidare till Portugal, Tyskland, Frankrike, USA, Brasilien och kanske till och med Japan. Att få möjligheten att smaka på proffslivet har varit svårt att ta in – men skrämmer inte.

pil
Här är Silver Snipers nya lag

Abbe ”BirDie” Drakborg, 75 år.Monica ”Teen Slayer” Idenfors, 62 år.Öivind ”Windy” Toverud, 75 år.Inger ”Trigger Finger” Gotterud, 66 år.Per-Arne ”YoungGun” Idenfors, 58 år.

– Jag har nog inte förstått det. Jag är inte blyg sådär jag tycker det är roligt. Jag måste träna för att bli bättre och för att vi ska vinna. Jag är en vinnare och vi ska vinna, säger Inger ”Trigger Finger” Grotteblad.

Just nu befinner sig Silver Snipers medlemmar på bootcamp tillsammans med coachen, tillika CS-legendaren, Tommy ”Potti” Ingemarsson.

Från att ha spelat mot passiva bottar har de hittills 27 timmarna träning inneburit stora framsteg enligt henne själv.

– Det svåraste är att hålla sig undan. Jag spelar just nu mot botar som skjuter tillbaka mot mig och ibland blir jag överraskad av dem. Jag är mycket bättre som terrorist. Jag är bra på att lägga bomber, säger hon.

Hur det kommer gå för Silver Snipers nya uppställning återstår att se. Enligt Inger är det i alla fall en sak som är säker…

– Alla i min ålder borde pröva på det här så att de ser hur kul det kan vara.

Här kan du se Metro Esports inslag om Silver Snipers från Dreamhack Winter:

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro