ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inget kavajförbud hos sossarna

Peter Lindholm · 3 Apr 2014
Uppdaterad 3 Apr 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Den här klädseln är inte rekomenderad om du är socialdemokrat och ska figurera som politiker i årets valkampanj. Detta enligt nya råd och tips från partiet.
Den här klädseln är inte rekomenderad om du är socialdemokrat och ska figurera som politiker i årets valkampanj. Detta enligt nya råd och tips från partiet.Foto: Bertil Ericson/TT

Socialdemokraterna har inte anammat det moderata klädmodet inför valrörelsen. Partiets kommunikationschef Nina Wadensjö dementerar att Socialdemokraterna infört kavajförbud.

– Det är inget tvingande dekret som gått ut. Det är bara råd och tips.

Det senaste året har Moderaterna och Socialdemokraterna anklagats för att ha kopierat varandras  skol- och skatteförslag . Men klipp- och klistrapolitiken har inte gått ut över de personliga garderoberna. Än så länge.

Det var Dagens Arena som uppmärksammade att socialdemokratiska riksdagsledamöter uppmanats att hänga undan kavajen, svarta kläder och istället rekommenderades att använd ”glada färger” och ”gärna uppkavlade ärmar” inför fotografering.

Paralleller  drogs  direkt ti ll Moderaternas ”En guide till de nya moderaternas utseende” från 2007, där företrädarna exempelvis uppmanades att undvika ord som privatisering och istället tala om mångfald.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro