ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inget supa efter 22 i partyparadiset – här är de nya hårda reglerna

· 8 Jun 2015
Uppdaterad 8 Jun 2015

Magaluf på Mallorca är känt som ett partyställe för törstiga turister. Nu kan det vara slut med det – när nya hårda regler börjar gälla i veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Turister har under många år vallfärdat till Magaluf, bland annat för de ökända festernas skull. Det har också resulterat i en rad uppmärksammade sex- och fylleskandaler.

Förra året cirkulerade en video som visade en ung brittisk kvinna som utförde sexuella tjänster på 24 män i utbyte mot drinkar. Det var en av de utlösande faktorerna till att myndigheterna till slut bestämde sig för att städa upp i charterparadiset.

Tisdagen den 9 juni börjar de nya reglerna gälla, rapporterar BBC News. Här är några av dem:

• Det blir förbjudet att dricka på gatorna mellan 22 och 08. De som bryter mot förbudet kan få böter på upp till 7 500 svenska kronor.

• De arrangerade barrundorna ska omgärdas av hårdare regler. Högst 20 personer får delta i en runda och de ska ha speciella kläder. Arrangörerna får inte heller uppmuntra till drick- och sexlekar.

• Butiker får inte sälja alkohol efter midnatt.

• Att hoppa mellan balkonger, så kallad ”balconing”, blir strikt förbjudet. Ett fenomen som har resulterat i dödsfall. De som ertappas kan få böter på tiotusentals kronor.

Dessutom kommer ytterligare 36 poliser att sättas i tjänst för att se till så att reglerna efterföljs, skriver BBC.

►LÄS MER: Efter sexskandalerna – nu ska Magaluf städas upp och bli ”mogen turistzon”

LÄS MER: Skavsta flygplats varnar för klamydia – på toaringen

LÄS MER: Fick vända hem efter tweet om att "festa sönder" USA

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro