ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingo begravs till toner av Sinatra

TT · 12 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En gammal mästare sjunger för en annan. När förre boxningsvärldsmästaren Ingemar Johanssons kista bärs ut ur Vasakyrkan i Göteborg efter fredagens begravningsakt, sker det till tonerna av Frank Sinatra och My way.

- Sinatra har sjungit den sången några gånger för Ingemar Johansson, säger Tommy Åberg, begravningsentreprenör.

Johanssons kista bärs ut av gamla boxningsvänner från hans klubb i Göteborg, Redbergslids BK. Tre av de sex som bär är tungviktsmästare, nuvarande eller före detta.

Intresset för möjligheten att ta farväl av Ingemar Johansson har varit stort. Det må vara nästan 50 år sedan den magiska sommarnatten 1959 då VM-titeln i tungviktsboxning för första och hittills enda gången blev svensk, men för många är det en natt man aldrig glömmer.

Den klassiska scenen ur filmen Mitt liv som hund skildrar Ingo-glädjen den natten med jublet från dem som satt vid radion och lyssnade till hur det omöjliga plötsligt blev verklighet.

Alternativet med begravningen som en familjehögtid för Ingemar Johanssons närmaste har fått överges. Nu hålls akten i Göteborgs näst största kyrka, Vasakyrkan, med 1 300 sittplatser.- Jag tror det blir fullsatt, säger Tommy Åberg.

Officiant blir Bengt Inghammar, tidigare kyrkoherde i Annedals församling i Göteborg.Ingemar Johansson kommer så småningom att vila i familjegraven på Västra kyrkogården. Där finns redan hans föräldrar, pappa Jens och mamma Ebba.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro