ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingrid deltar i världens tuffaste tävling

Andreas Jelvefors · 16 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Ingrid Stengård och hennes lag hoppas på en plats på prispallen i årets extrema tävling.

Ingrid Stengård och hennes lag hoppas på en plats på prispallen i årets extrema tävling. Foto: Peder Sundström


klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Stengård.
Ingrid Stengård.

Hon är kvinna i kanske världens hårdaste tävling. I dag går startskottet för  Adventure Racing World Championship. Ingrid Stengård, 31-årig skidlärare och vildmarksguide, ska i lag med tre elitmilitärer ta sig 80 mil genom oländig terräng på snabbast möjliga tid.

Tävlingen, som utgår från Hemavan i Västerbotten och går genom Lappland och Norge, är en extrem multisporttävling. 32 lag från fyra världsdelar ska ta sig från start till mål genom att springa, klättra över glaciärer, krypa i grottor, paddla kajak, cykla mountainbike och åka rullskridskor.

UTHÅLLIG Och från och med i dag kan Ingrid och hennes svenska lag, Kustjägarna Adventure Racing, räkna med högst 10–12 timmars sömn den närmaste veckan. – Man måste vara mångsidig, ordentligt grundtränad och uthållig. För egen del har jag hållit på mycket med orientering, cykling och längdskidåkning. Men min styrka ligger nog i klättringen och att krypa genom grottor, säger Ingrid Stengård. – Jag har deltagit i liknande tävlingar tidigare. Men det går inte att säga än om detta kommer att bli den mest krävande någonsin, fortsätter hon.

STARKT LAG Sammanlagt finns tio svenska lag i tävlingen och Ingrid Stengård räknar med att hamna på prispallen. – Vi har ett mycket starkt lag, och med lite tur kan vi bli bland de tre bästa. Varje lag har minst en kvinnlig deltagare.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro