ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inkling – pennan som gör ditt klotter digitalt

Aron Andersson · 6 Dec 2011
Uppdaterad 3 Apr 2012

Foto: Urban Brådhe


Smart penna fångar ditt klotter digitalt. Magisk uppfinning som kan bli riktigt bra. Men tekniken är änu inte tillräckligt exakt för avancerade konstverk.

klar

Artikellänk är kopierad

Det senaste fräcka i teknikvärlden undrar ni? Svaret: en penna. Alla grafikers älsklingsföretag Wacom ligger bakom denna tekniska landvinning.

Men Inkling är naturligtvis ingen vanlig penna. Den ser visserligen ut som en vanlig penna, och fungerar som en vanlig penna. Men det är ingen vanlig penna.

Till Inkling följer en liten svart sensor med. Genom att fästa sensorn högst upp på pappret eller blocket du använder pennan på fångas dina skisser samtidigt i digital form. Nästa gång du ansluter sensorn till en dator kan du föra över skisserna.

Den ironiska inledningen till trots, detta är faktiskt en lätt magisk uppfinning. Det går  förvisso inte att skapa några exakta ritningar eller avancerade konstverk med Inkling – den är inte tillräckligt exakt för det. Men att en liten svart sensor så följsamt kan registrera dina penndrag och återskapa dem i datorn är imponerande.

Hade den varit något mer noggrann hade den varit ännu mer användbar, men Wacom är något på spåren. Och med lite tålamod är den utmärkt redskap för den som har behovet.

Fyra saker vi gillar med Inkling

1. Skissblock. Inkling förvandlar vilken yta som helst till ett skissblock, till alla graffiti-polisers stora förtret. Det är dess enda funktion, men den imponerar. Utan perfekt detaljrikedom känns det ändå som magi när du ser dina anteckningar dyka upp i digital form.

2. Minifodral. Pennan är extremt bärbar tack vare ett finurligt fodral som rymmer alla  olika delar. En kontakt på sidan av fodralet gör att du inte ens behöver öppna det när du ska föra över dina skisser till datorn. En liten, men finurlig, detalj.

3. Enkel import. Med Inkling följer ett program till datorn som hjälper dig importera skisserna. Där går det enkelt att välja vilket format du föredrar. Något som inte är lika smidigt är att få igång programmet. Forum på nätet skvallrar om att fler haft problem med detta, men lösningen är lika enkel att hitta.

4. Penna. För den som inte har användning för, eller kompetens nog att behandla, ett digitalt skissverktyg som Inkling är ändå inte ett helt bortkastat köp. Den fungerar ju även som en penna. Och vem behöver inte, trots allt, en penna då och då?

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro