ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inlåst kvinna kan ha misshandlats i två år

Johan Mårtensson · 19 Dec 2013
Uppdaterad 19 Dec 2013

Den 58-årige Malmöbo som misstänks ha hållit sin fru fången häktades på torsdagen för olaga frihetsberövande – men också för grov kvinnofridskränkning. Enligt åklagaren har mannen misshandlat kvinnan i nästan två års tid.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i måndags som kvinnan räddades ur skräckväldet i den lilla lägenheten på Bergsgatan efter att hon kastat ut en nödlapp från fönstret. Förutom ”Hjälp mig” hade hon skrivit sitt namn, personnummer och en vädjan om att kontakta polisen. När patrullen kom till platsen berättade den 31-åriga kvinnan att hon hållits inlåst i ungefär ett halvår utan telefon eller nycklar och att hon dessutom hade blivit slagen. Nu pekar mycket på att misshandeln varit systematisk och pågått i nästan två år. På torsdagseftermiddagen häktades mannen vid Malmö tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för olaga frihetsberövande sedan juli i år och grov kvinnofridskränkning sedan april 2012.

Kvinnan har uppgett i förhör att hon vid flera tillfällen har försökt ropa på hjälp, men att maken har stoppat henne. Till slut lyckades hon skriva lappen och kasta ut den genom fönstret så att den landade på trottoaren nedanför. Paret har varit gift sedan 2010 och har en några månader gammal dotter tillsammans. Den 58-årige mannen har även tre vuxna barn sedan tidigare.

Han ställer sig oförstående till brottsmisstankarna mot hustrun.

– Min klient har förnekat alla anklagelser och gör det fortfarande. Han är självklart inte nöjd med beslutet om häktning, säger 58-åringens advokat Marcus Larsson. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro