ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Inom ett år ska vi vara förband till Katy Perry"

· 13 Aug 2015
Uppdaterad 13 Aug 2015

Foto: Gustav Hugosson


Vissa tycker att de snackar mycket. Men Death team är inte rädda att sticka ut hakan. I år spelar de på Way out west för första gången.

klar

Artikellänk är kopierad

Death Team, bestående av Maja ”Mayka” Edelbring och Johen Rafael Tilli, är ett nytt tillskott på den svenska musikscenen och gjorde entré i vintras med singeln ”Fucking bitches in the hood”. Maja Edelbring började som dj och har ”gjort lite housemusik” samt jobbar med Musikguiden i P3.

- Och så har jag bakgrund i yoga. Inte så att jag har jobbat med det men det har varit en stor del av mitt liv, jag har till exempel skrivit och bloggat om mindfulness, säger hon som dykt upp till mötet med en krans på huvudet.

Johen Rafael Tilli å sin sida får gå och byta om till banankostymen han vill ha på bild och berättar sedan att han utöver bandet Lissi Dancefloor Disaster levt ett lugnt liv i kollektiv utanför Uppsala.

- Jag har hållit kurs i livsfilosofi på universitetet. Sen spelar jag mycket schack, två timmar om dagen över internet. Det har jag gjort i flera år och är ganska duktig faktiskt. Det är avkopplande för hjärnan.

Duon träffades på Spotifys huvudkontor när Maja Edelbring skulle dj:a och Johen Rafael Tilli spela med sitt band och bestämde att de skulle försöka göra något tillsammans.

- Förra året fick vi flow och efter det har allt gått jättesnabbt, säger Maja Edelbring.

De beskriver Death Team som ”mycket lek och bus” som blev ett riktigt band men med fortsatt avslappnad inställning. Hur de kommer på en idé och verkställer den så snabbt att ingen hinner ifrågasätta lämpligheten.

- Som när vi bestämde att det skulle vara Dolphin Awareness Day när vi släppte singeln ”Dolphin style”. Varför inte? Det är ju roligt att ha roligt. Bättre att be om ursäkt efteråt, för att citera Maskinen, säger Johen Rafael Tilli och tillägger att de kompletterar varandra.

- Vi är båda bra på att drömma och sätta en såpass hög ribba att omgivningen ofta inte kan relatera. Och nu är det som att vi lyckas genomföra det.

Själva musiken börjar ofta med ett beat och ett tema kring vad de tänker på just den dagen. Precis som när Maja Edelbring kom på att hon ville göra en låt om delfiner. Sagt och gjort.

- Andra kan bli irriterade för att de tycker att vi snackar så himla mycket, men det är bara en tidsfråga. Inom ett år ska vi vara förband till Katy Perry.

Aktuella: På Bananpiren: Honduras klockan 23.45 i dag torsdag.  

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro