ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

INR GI-öl

Stockholm Katarina Arnstad · 1 Apr 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I dag lanseras en ny ölsort på Systembolaget: Miller Lite. Med färre kalorier ska unga kvinnor i sommar lockas över från cider och vin till lightöl. Micke Trygg, barchef på populära Café Opera i Stockholm, är säker på sin sak: - Ölkonsumtionen bland tjejer och medvetna killar kommer helt klart att gå upp. När jag jobbar i baren, och speciellt på sommaren, är det många som frågar efter lågkalorialternativ. Inte minst är det kvinnor som kommer fram till honom. Lightölen lanserades på den amerikanska marknaden redan 1975 och blev snabbt en jättesuccé. Först nu, 32 år senare, exporteras Miller Lite. Metro kan berätta att Sverige i dag blir första land i Europa som får sälja ölen. När den ska marknadsföras här handlar det om kalorier och jämförelser med onyttig cider. Miller Lite innehåller 28 kalorier per deciliter mot vanligt starköls 50 kolorier och ciderns 65 kalorier. I USA har Miller Lite en mycket manlig profil som under åren inkluderat reklam med ishockeyspelande tjejer i skönhetstävlingar, catfights och uppsatta regler för hur man är en riktig man. Dessutom har Miller Lite sponsrat NFL och SuperBowl, CART-serien med Kenny Bräck och sponsrar idag även Henrik Zetterbergs Detroit Red Wings.

Niklas Svensson [email protected]

I morgon börjar Systembolaget sälja kalorifri öl. Målgruppen är bland annat yngre tjejer.

Kommer du att dricka mer öl nu när du slipper kalorierna?

Sandra Källström: -Jag dricker mycket öl i vanliga fall så jag kommer nog att testa den. Jag gillade Pripps Blå ligtht när den kom.

Catherine Hertskog: -Jag slutade dricka öl för ett tag sedan just för att det var för mycket kalorier så jag kommer nog att pröva den nya ölen.

Victoria Halvarsson: -Det är ju jättebra med kalorifattig öl om den är god.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Katarina Arnstad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro