ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

INR Hallå där Elvisfestival

Stockholm Jonas Nyren · 18 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

OBS BILD TILL DEN HÄR FTP:AS FRÅN MALMÖBILD UNDER FREDAN

…Hans Lindell, ordförande i Skånska Elvissällskapet, som håller festival i Tågarp på tisdag. DJ Fontana, Elvis trummis, och imitatören Anders Karlstedt finns bland artisterna.

Ni försökte aldrig få tag i hans leverantör av jordnötssmör? – Nej, det gjorde vi inte. Ska det vara en kille som har jobbat med Elvis så ska han ha uppträtt på scenen. Och så finns det så många av imitatörerna som springer ut på borden. Det gjorde aldrig Elvis. Vilken imitatör är bäst genom tiderna? – En kille som kallade sig ”Orion”, Jimmy Ellis hette han. Han hade nog 99 procent av Elvis röst. Rörelserna då? Finns det någon som lyckats röra sitt bäcken lika snabbt och suggestivt? – Nja, det har jag inte lagt märke till. De försöker väl, men kommer inte upp till samma rörelseschema. Vilken Elvis är du själv: hunken från militärtjänsten eller den lite pösigare Las Vegas-versionen? – Den Elvisstil jag gillar är både 1950-talet och 70-talet. 60-talet bestod mest av dussinfilmer. Han var lite blygare på 1950-talet, men tuffare och vågade säga ifrån på 70-talet. Jag gillar båda stilarna. Vilka är sommarens övriga Elvishöjdare? – Det är inga fler festivaler, men i november har den rikstäckande klubben en i Västerås. Sedan har vi månadsmöte i klubben nästa söndag. Vi ska berätta lite om USA-turnén 1972 och visa en film om hans gospelmusik. Jonas Nyrén

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Jonas Nyren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro