ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

INR: Hallå där Johhny Persson - Orangutangen

Stockholm Kristoffer Rengfors · 2 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

…Johnny Persson på Furuviksparken i Gävle där Sumatraorangutangen Iglischen, mer känd som Igge väntar baby. Förra året föddes endast fem Sumatraorangutanger i hela Europa och arten är kraftigt hotad. Igge blir nordens första orangutangmamma om hon föder. Är ni säkra på att hon är gravid? – De graviditetstest som används på människor fungerar på schimpanser men inte orangutanger, så något sådant kan vi inte göra. Men hon är så tjock nu så vi är säkra ändå. Orangutanger är tydligen känsliga för ljud, hur går det på nyårsafton. – I år har vi isolerat fönstren eftersom de blev stressade av smällarna förra året. När hon är gravid är det inte bra med stress. Har ni sagt åt ungarna därute att hålla sig lugna nu då? – Vi har pratat med grannarna och de har förståelse för hennes situation. Det är mest de största fyrverkerierna som är jobbiga och det är ju oftast vuxna som köper dem.

Kristoffer Rengfors [email protected]

//

Johnny skulle se om han kunde få loss en bild på antingen honom eller honom och Igge. Något skulle han iaf kunna skicka, hoppades han.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro