ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

INR NINAS SPALT 14/11

Stockholm Dag Zotterman · 18 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Förberedelse inför utvecklingssamtalet

Genom utvecklingssamtalet har du chansen att själv vara med och påverka din egen karriärutveckling. Lägg därför lite extra krut på förberedelse hellre än att tänka ”det blir som det blir”…

Gå igenom tidigare dokumentation Läs igenom ev dokumentation från förra utvecklinssamtalet så att du får en får en bild över vad som togs upp då och vad som har hänt sedan dess.

Dina egna mål Gå igenom dina egna mål och visioner för din karriär Vad är du bra på och vad behöver du utveckla för att gå vidare. Vad behöver du hjälp med? Vilken typ av tjänst/arbetsuppgifter vill du ha nästa år? Om tre år?

Förbered dina frågor Skriv ner de frågor du har så du kan pricka av dem under samtalets gång. Var själv aktiv med att ställa frågor. Var gärna mer specifik och kom med konkreta exempel när du vill belysa något hellre än att prata i generella termer.

Träffas på neutral mark Det är bäst om ni är någon annanstans än på chefens kontor. Boka också in samtalet i god tid gärna minst två veckor så båda parter hinner reflektera och förbereda sig och se till att ni kan samtala ostört och avsätt ordentligt med tid – helst minst en och en halv timme eller mer.

Sammanfatta med dina egna ord Gör sen en sammanfattning ex genom att skriva stolpar så du blir klar över hur saker och ting ”landade” samt för att du ska ha anteckningar till kommande samtal.

Nina Jansdotter Karriärcoach

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Dag Zotterman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro