ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

INR NY polistillslag

Stockholm Patrick Ekstrand · 31 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen ville störa en grupp grovt kriminella – därför slog tungt beväpnade poliser till mitt i stan och mitt på ljusa dagen. Matgäster på Burger King bevittnade dramat från första parkett. Sex personer greps misstänkta för ringa narkotikabrott i samband med tillslaget på Kungsportsavenyn i Göteborg strax efter klockan 15 i går. – De ska veta att vi kan slå till var och när som helst, säger Thomas Fuxborg, informatör på polisens länskommunikationscentral. Ett ögonvittne berättar för Metro att polisen slog till precis utanför restaurangens entré. – De blockerade dörrarna. Vittnet, som inte vill framträda med namn, säger att det var mycket folk på gatan när polisen slog till med full kraft. – Vi misstänkte att de var narkotikapåverkade och eventuellt beväpnade och det var därför som piketen gick in, säger Fuxborg.

>> Men ligger det inte en fara i att gripa grova brottslingar, som kan antas vara narkotikapåverkade och beväpnade, bland annat folk? – Piketstyrkan är duktiga på detta. Det skedde både för de gripnas och polisens säkerhet. De ska inte ens komma på tanken att fly eller kämpa emot. >> Men ni ville ju trots allt bara störa dem. Vore det inte säkrare att slå till på natten? – Jag har förståelse för frågan.

>> Vem beslutade om tillslaget? – Den som var insatschef.

>> Har du förståelse för mina frågor... att det skulle kunna gå illa? – Självklart har jag det. Och många blir kanske rädda. Men det finns en massa information som vi inte kan gå ut med.

Några av de gripna hade redan släppts vid 21-tiden i går. Polisen hade inte hittat något annat än narkotikaspår i urinen och det mesta pekade på att de andra också skulle släppas så snart deras urinprover hade analyserats.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro