ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

INR: Svenskarna överger den fasta telefonen

Stockholm Kristoffer Rengfors · 1 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Svenskarna väljer i allt större utsträckning bort den fasta telefonen, enligt en undersökning från Post- och telestyrelsen. Bland hushåll där alla är under 26 år använder en tredjedel enbart mobiltelefon. Det är en kraftig ökning från förra året då motsvarande siffran låg på 17 procent. Fler svenskar går också över till att ringa via bredband. – Det har kommit ett trendskifte i och med att priserna på mobilmarknaden sjunkit. Fast telefoni går mot att inte vara den primära tjänsten utan istället bli ett tillval till bredbandsuppkopplingen, säger Stefan Williamson, chef för marknadsanalys på PTS. Sverige har traditionellt varit det land i världen där flest haft tillgång till fast telefon.

Kristoffer Rengfors

//

Fakta:

6 procent av hushållen saknar fast telefon 7 procent av hushållen använder bara mobiltelefon 81 procent av hushållen har Internetuppkoppling 14 procent av befolkningen använder telefon via bredbandet

//

En enkät ska också in. Den har Henry gjort.

Har du fast telefon hemma eller? Är typ frågan i den.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro