ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

INRBajamajor

Stockholm Madeleine von Koch · 28 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

MMANR sidantre Här kan kungen sitta fint Sommar är bajamajasäsong. Glöm de smutsiga och illaluktande skrubbarna. Nu finns lyxmodellen, som till och med duger åt kungligheter. Träinredning, infällda spots, flotta mattor. Allt ackompanjerat av klassisk musik eller film på flatscreens. – Lyxvagnen ska så mycket som möjligt likna en fast miljö på till exempel en finare restaurang, säger Erik Dahlström, en av bröderna som äger toalettuthyrningsföretaget Sanifix. Vagnen gör tillsammans med den identiska kollegan sin andra säsong. Ett blåblodigt uppdrag har den redan varit med om. – Senast var den uthyrd till kungens 60-årsfest på Drottningholm. Att ge sina gäster en schysst bajamaja-upplevelse kostar en slant. Minst 30 000 kronor för en kväll närmare bestämt, bland annat beroende på om den kan rullas ända fram eller måste lyftas med kran. Men då ingår allt annat, som toalettpapper och städning. Vem betalar så mycket för toaletter, förutom kungen? – Till exempel företag som ordnar event. Vagnen är också ofta vip-toalett vid evenemang, som nyligen under Smaka på Stockholmdagarna. För tio år sedan låg toaletter långt ner på prioriteringslistan, nu vet folk att det är desto viktigare för gästernas intryck att de är bra, säger Erik Dahlström. Bland svenska toalettuthyrare finns det bara ett fåtal som har ordentligt lyxiga modeller i sortimentet. På andra sidan Nordsjön är det annorunda. – I England är lyxvagnarna vanligare, det fina folket som behöver dem är så många fler. På godsen, vid rävjakter och flotta sommarpartyn till exempel.

Madeleine von Koch (Jodå, bildbyline finns)

Lyxtoalettvagnen: 7,7*2,5 meter stor Trägolv Infällda spotlights, marinblå mattor och stora runda speglar Flatscreens för film eller musik Rinnande varm- och kallvatten Damavdelningen: 4 separata toaletter och stort förrum Herravdelningen: 1 toalett och 3 urinoarskålar

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Madeleine von Koch
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro