ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inred ditt skolskåp

Petra Axlund-Stegman · 26 Okt 2011
Uppdaterad 26 Okt 2011
Emilia Arabshahi, 17, går i andra året på Konst och designlinjen på Kulturama gymnasium i Stockholm.  – Det är praktiskt att ha en spegel i skåpet, om man ska sminka sig eller så. Skåpen är så gråa och trista. Det blir trevligare om man piffar till dem lite. Jag vet en kille på teaterlinjen som har satt in någon manick som gör att det spelas en låt varje gång han öppnar skåpet, säger hon.

Emilia Arabshahi, 17, går i andra året på Konst och designlinjen på Kulturama gymnasium i Stockholm.  – Det är praktiskt att ha en spegel i skåpet, om man ska sminka sig eller så. Skåpen är så gråa och trista. Det blir trevligare om man piffar till dem lite. Jag vet en kille på teaterlinjen som har satt in någon manick som gör att det spelas en låt varje gång han öppnar skåpet, säger hon. Foto: Pär Hugosson


Vi inreder våra vardagsrum, renoverar våra kök – nu är det dags för skolskåpen. Gå från trist, grått och nedklottrat till färgsprakande.

klar

Artikellänk är kopierad

I USA är trenden att inreda sitt skolskåp stor. Det finns flera företag som enbart säljer tapater, mattor och prydnadssaker till skol-skåp. Det finns till och med inspirations- och instruktionsfilmer på Youtube. Men du behöver inte beställa dyra specialprylar för att hotta till ditt skåp.

Trenden i USA är enorm och skåpdesignmammorna Christi Och JoAnn som ligger bakom Locker Lookz har till och med varit gäster i Ellen DeGeneres pratshow. – Vi började mest på kul för att piffa till våra egna döttrars skolskåp och sedan bara växte det och efterfrågan var enorm. Så vi startade vår egen tillverkning, säger Christi.

Kunderna är framför allt unga tjejer i högstadieåldern men att inreda sitt skåp måste inte betyda att det ska vara rosa och fluffigt. Är du sportintresserad kan du klippa till en plansch av ditt favoritlag och använda den som tapet. Eller kör stilrent i svart-vitt eller med flames. Fantasin är det enda som sätter gränserna. – Att få bestämma själv över hur ditt eget skåp ska se ut gör det inte bara personligt utan jag tror även att det kan påverka skolarbetet, du har något du är stolt över och tar även bättre hand om dina böcker, säger JoAnn.

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Axlund-Stegman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro