ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inrikes - Grillkväll orsakade jättebrand

Stockholm mikael carlsson · 10 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Grillkväll orsakade jättebrand

När elden på grillen lagt sig hällde Per Häglerud i Trelleborg på mer tändvätska. Det kostade honom ett nedbränt hus, flera förstörda bilar, en utbränd husvagn och ett besök på sjukhus med brännskador på överkroppen. Nu varnar han andra för att begå samma misstag.

-Jag väntade en stund innan jag hällde på igen. Det var väldigt lite kvar i flaskan. Jag tror det uppstått gasbildning, för när jag skulle hälla på smällde det till och flaskan flög i väg, säger Per Häglerud. Kläderna fattade eld och Per Häglerud slängde sig på marken för att släcka samtidigt som vännerna rusade till hjälp. I uppståndelsen märkte ingen att huset som var under byggnation fattat eld. -Hela huset brann ner och det brann i bilar och i vegetationen, dessutom var elden på väg mot andra villor. Det var lite panik ett tag, säger Christer Trulsson, insatschef på räddningstjänsten i Trelleborg.

Fakta – Grilltips. Använd tändvätska - aldrig annan brännbar vätska. Låt dra i tre till fyra minuter. Strax innan antändning ges kolen en liten extra dusch, därefter släng på tändstickan. Ha en vattenkanna eller trädgårdsslang till hands om något skulle hända.

Fakta – Brännskador. 80-100 större brännskador rapporteras till brännskadeenheten på MAS årligen. Av dessa behöver 15-30 skador tung intensivvård. 5-10 skador per år är relaterade till grillningsolyckor, vanligaste brännskadan är skållningsskador.

TT / Metro

Foto: Kinga Lezanska

Bildtext: När elden på grillen lade sig hällde Per Häglerud i Trelleborg på mer tändvätska. Det kostade honom ett nedbränt hus, flera förstörda bilar, en utbränd husvagn och ett besök på sjukhus med brännskador på överkroppen. Per Häglerud vill nu ge ett viktigt råd till andra: -Häll aldrig på mer tändvätska innan det slocknat helt, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm mikael carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro