ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

INRIKES HALLÅ DÄR

Stockholm Peter Herkel · 3 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

HALLÅ DÄR… …Erik Wahlström, djurskyddsinspektör i Tranås som har skickat in en ansökan till länsstyrelsen i Jönköping om skyddsjakt på en sädesärlahanne.

Varför vill ni döda en svagt kvittrande fågel som låter tsi-si? – Det är så att han upplever sin spegelbild som sin rival. Därför flyger han regelbundet rakt in i ett villafönster. Fågeln har hållit på så i två månader. Kvinnan som bor i huset störs väldigt mycket av ljudet. Men kan ni inte bara skrämma bort sädesärlan? – Kommunens skyddsjägare har försökt men misslyckats. Han har bland annat satt upp bilder med rovdjurssilhuetter. Sädesärlan är en flyttfågel. Kan inte villaägaren härda ut tills Sädesärlan lämnar Tranås för varmare breddgrader? – Det lär ta några månader och det går därför inte. Tror du att ni får tillstånd att skjuta ihjäl den cirka 18 centimeter stora fågeln? – Vi får se. Jag har pratat med handläggaren som varken ville säga ja eller nej. /PETER HERKEL

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Peter Herkel
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro