ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

INRIKES HALLÅ där...Christoffer Cederholm, 22 år , som får betalt för att spela X-box på heltid

Stockholm Andreas Jelvefors · 31 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där… … Christoffer Cederholm, 22 år , som anställts som Microsofts X-box specialist och får betalt för att spela konsolspel.

Det här måste vara drömjobbet för vem som helst som är intresserad av att spela dataspel. - Det är det. Men det är en ny tjänst som varken Microsoft eller jag vet så mycket om än. Därför kanske det ännu är för tidigt att klassa det som drömjobbet.

Hur mycket får du betalt? - Jag får 19000 i månaden.

Kan du beskriva hur din arbetsdag kommer att se ut? - Det blir i alla fall vanliga kontorstider. Jag ska provspela nya spel för att se vilka målgrupper de riktar sig och ska marknadsföras till. Jag ska också bevaka vad spelare i spelcommunities på internet lämnar för feedback på spelen.

Ni var 500 som sökte. Varför fick just du jobbet? - Mitt engagemang i ideella spelföreningar att jag känner en bred krets spelare kan ha vägt över det som andra sökande erbjudit.

Kommer du nu att spela mindre på din fritid - Nej det tror jag inte. Men kanske annorlunda. Det finns ju mer i spelvärlden än X-box.

Vilket är ditt favoritspel? - Jag gillar enkla arkadspel som inte kostar så mycket. För mig är de väldigt beroendeframkallande.

Andréas Jelvefors

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Andreas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro