ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

INRIKES / Livsfarligt med tröga hemsidor och telefonköer

Stockholm Andreas Jelvefors · 18 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Trögladdade hemsidor kan på sikt vara livsfarligt. Det visar en studie som gjorts vid Social Issues Research center i Oxford. 2500 internetanvändare fick svara på frågor, eller göra psykologiska tester, kring reaktioner i samband med att de landade på trögladdade hemsidor. Majoriteten drabbades av ilska, stress, muskelsammandragningar i ansiktet och flera fick också ökad hjärtrytm och hudreaktioner. Nästan 70 procent av de som klickade på en trögladdad hemsida gav upp och lämnade sidan innan den laddat färdigt. Forskarna bakom rapporten menar nu att hemsideägarna måste ta ett större ansvar för att förebygga så kallad musfrustration. Om de inte bygger sina hemsidor mer lätttillgängliga, och tar bort popup-fönster, riskeras besökarnas hälsa .För egen del riskerar företagen också att förlora besökare för gott. Forskarna konsterar också att liknadne reaktioner drabbar folk som fastnar i telefonköer.

Fakta/Första tecknen på musfrustration *Ökning av hjärtfrekvens *Ökad svettning *Våldsam klickning med musen *Våldsam klickning och svordomar * Dunka musen i bordet

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Andreas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro