ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

INR/LOK MMA: Pappa åtalas för att ha misshandlat sina barn sedan spädbarnsåldern

Stockholm Jonas Andersson · 1 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Flera fall av våld mot mycket unga barn har på senare tid avslöjats. Nu åtalas en 44-årig Malmöbo för att ha misshandlat sina tre barn ända sedan spädbarnsåldern. Pappan ska ha slagit barnen, som i dag är mellan 6 och 9 år gamla, med bland annat skohorn och en leksaksgolfklubba. Det äldsta barnet – en pojke - utsattes enligt åtalet för misshandel när han bara var en månad gammal. Pappan ska ha slagit honom under fötterna för att han skulle sluta skrika. Misshandel blev sedan ett återkommande inslag i uppfostran av pojken. - Ibland så leker vi, så gör vi lite ljud när vi skriker och sånt, så börjar han, han kastar oss i sängen och hämtar en pinne och slår oss på fötterna, berättar pojken i polisförhör. Pappan ska även ha tvingat barnen att under långa stunder stå med armarna uppsträckta och i vissa fall med en fot mot en vägg. Åklagaren skriver i stämningsansökan att mannen har ”visat särskild hänsynslöshet genom att misshandla sina barn redan som spädbarn.” Pappan åtalas även för att ha misshandlat barnens mamma och en vuxen dotter till denna från ett tidigare äktenskap. Mamman ska ha fått ta emot slag och sparkar inför ögonen på barnen. Paret är skilda men har trots det bott tillsammans. Pappan förnekar brott. Han säger att det är hans fru som försöker vända barnen mot honom. Jonas Andersson [email protected]

FAKTARUTA: ANDRA FALL AV SPÄDBARNSVÅLD * Tidigare i veckan häktades en 25-årig pappa vid Malmö tingsrätt för att ha misshandlat sitt spädbarn. Även mamman är misstänkt för misshandel men försattes på fri fot vid häktningsförhandlingen.

* I oktober häktades en pappa i Sundsvall misstänkt för att ha misshandlat sitt nyfödda barn.

* I våras stod ett par från Höganäs inför rätta för att ha misshandlat sitt spädbarn. Åklagaren lyckades dock inte bevisa att någon av föräldrarna avsiktligt skadat barnet. I stället dömdes båda för vållande till kroppsskada.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro