ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

INR:Nybyggarpris till miljöföretagare

Stockholm Kristoffer Rengfors · 5 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Kung Karl XVI Gustaf delade i går ut priset Årets nybyggare 2006 till miljöföretaget Ikaros Industriprodukter. Priset togs emot av Ikaros ägare, bröderna Johannes och Pavlos Efstratiades och kusinen Alexander Prasiadis, som har rötterna i Grekland. Pristagarna själva var en aning överraskade över utnämningen, men tror att juryn valt dem på grund av att de är ett väletablerat företag. – Vi är marknadsledande inom vår bransch i Sverige och börjar bli det även i övriga norden, säger Johannes Efstratiades. Hur kändes det att få pris av kungen? – Själva priset kände bra, vi vet att vi är duktiga. Att träffa kungen var skoj men lite nervöst. Han är mammas idol så vi bjöd ner honom till Malmö, vi får se om han kommer. Priset på 100 000 kronor delas varje år ut till ett företag som startats med tomma händer av någon med invandrarbakgrund. Kristoffer Rengfors [email protected]

///

Bilder från Scanpix.

///

Faktarutor:

Ikaros Industriprodukter AB Har: 23 anställda Finns: I Oxie utanför Malmö Skapar: Lösningar för förvaring av miljöfarliga kemikalier inom industrin.

Priset: Årets nybyggare är ett pris på 100 000 som varje år delas ut kungen på uppdrag av stiftelsen IFS Rådgivning. Årets nominering syftar till att lyfta fram den unga generation invandrare som kom till Sverige som barn men trots att de är svenskar får möta fördomar för sin utländska härkomst.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro