ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Insamling startades till hemlöse Adolf – fick 10 000 på ett dygn

Annica Ögren · 22 Nov 2018
Uppdaterad 25 Nov 2018
Daniel Pernbrink startade insamlingen till hemlöse Adolf, 61.

Daniel Pernbrink startade insamlingen till hemlöse Adolf, 61. Foto: Annica Ögren/ Privat


Ett dygn efter det att Daniel Pernbrink, 42, delade Metros artikel om hemlösas situation inför vintern har över 10 000 kronor nu samlats in för att ge 61-årige Adolf Arbelius ett boende.

klar

Artikellänk är kopierad

I förra veckan kunde Metro berätta om 61-årige Adolf Arbelius som är förtidspensionär och hemlös i Stockholm. Situationen för honom och andra hemlösa blir alltmer utsatt när vintern står för dörren.

Artikeln fick stor spridning i sociala medier. Daniel Pernbrink, 42, var en av de som reagerade.

– Jag läste artikeln och då började jag gråta nästan, jag ville bara göra något för Adolf, säger han.

Startade insamling

Precis som 61-åringen är Daniel Pernbrink själv Hammarby-supporter.

Han delade inlägget i en grupp för supportrar till klubben på Facebook i ett försök att starta en insamling av pengar som skulle gå till Adolf Arbelius.

– Jag tror jag gjorde det mest för att jag agerade i affekt. Eftersom han var klädd i Hammarbykläder på bilden tänkte jag att det var så lätt att bara dela artikeln i Bajengruppen på Facebook.

Gruppen har över 4 000 medlemmar och det dröjde inte länge innan pengarna började strömma in.

– På 24 timmar fick vi in nästan 10 000 kronor. Det är bara privatpersoner som har hört av sig med allt från tio, 50 kronor till en hundralapp. En person swishade 1 895 kronor. Det är många bäckar små som gjort det här möjligt, berättar Daniel Pernbrink och fortsätter:

– Det är overkligt att det kom in 10 000 på ett dygn bara.

Bor på vandrarhem

Tidigare i veckan träffade Daniel Pernbrink Adolf Arbelius. Tillsammans åkte de och tittade på boendelösningar. Han berättar att det var en mycket rörd Adolf Arbelius som mötte upp i Ringen på Södermalm i Stockholm.

– Han sa att han blev rörd till tårar, och att det först hade varit svårt att smälta in när han fick veta allt, säger Daniel Pernbrink, och fortsätter:

– Nu har vi bokat och betalat boende för tio nätter på ett vandrarhem, fler nätter kunde man inte förskottsbetala. Men pengarna räcker till ytterligare 15 nätter som vi kommer boka in och betala, berättar Daniel Pernbrink.

Insamlingen är fortfarande öppen och sker via Swish.

– Jag har inte tänkt så jättelångt. Men nu ska vi fortsätta men insamlingen så han får något slags boende hela vintern. Det kommer ju flera kalla månader, säger han.

Metro har sökt Adolf Arbelius.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro