ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Instagram gör som Facebook – snart kan du ladda ned din data

Filip Joelsson · 12 Apr 2018
Uppdaterad 12 Apr 2018
Snart kan användare ladda ned all sin data som publicerats på Instagram.

Snart kan användare ladda ned all sin data som publicerats på Instagram. Foto: Pixabay


Snart kommer alla Instagram-användare ha möjlighet att kunna ladda ned allt material som denne publicerat på bilddelningsplattformen, rapporterar Reuters.

klar

Artikellänk är kopierad

Snart kommer alla Instagram-användare, cirka 800 miljoner till antalet, ha möjlighet att ladda ned all data i form av bilder, videoklipp och meddelanden som denne laddat upp på plattformen bakåt i tiden, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Tidigare har användare inte haft möjligheten att ladda ned material från den Facebook-ägda plattformen, men i samband med den pågående debatten om användarsäkerhet på internet, i sviterna av Cambridge Analytica-skandalen, ändras nu villkoren för användarna.

Det är ännu oklart exakt när den nya inställningen implementeras på Instagram, men enligt tekniksajten Tech Crunch, som var först att rapportera om de nya villkoren, skulle de nya användarmöjligheterna hjälpa Instagram att förhålla sig till EU:s nya dataskyddsförordning, GPDR, som träder i kraft den 25 maj.

På Facebook har användare sedan 2010 dels haft möjlighet att ladda ned bilder och videor som laddats upp, men också möjligheten att ladda ned en digital kopia av all information som facebook sparat om ens förehavanden.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro