ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Instagram lanserar privata bildmeddelanden

Gustaf Eriksson · 12 Dec 2013
Uppdaterad 12 Dec 2013
Instagram lansera privata bildmeddelanden

Instagram lansera privata bildmeddelanden Foto: TT


Vill du inte att alla dina följare ska kunna se bilderna du lägger upp på Instagram? Nu släpper den populära fotodelnings-appen en ny funktion, som gör det möjligt att skicka både bilder och text i privata meddelanden.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under ett evenemang i New York som Instagram lanserade Instagram Direct, en funktion som gör att användarna kan skicka helt privata text- och bildmeddelanden till varandra. – Kommunikation handlar inte nödvändigtvis om fotografering. Om vi skulle syssla bara med fotografi skulle vi vara inbyggda i kameror, men det är vi inte, vi finns i telefoner, säger Instagrams vd Kevin Systrom, rapporterar The Verge. 

När du är nöjd med en bild som du har tagit kan du nu i stället för att lägga upp den så att alla kan se välja att skicka den till ett begränsat antal användare. 

Detta är Facebook-ägda Instagrams första försök med en meddelandetjänst. Metros sociala medier-redaktör Jack Werner tror att app-succér som Snapchat och Kik är en viktig orsak till Instagrams uppdatering.  – De har märkt att det finns en efterfrågan på privata chattappar som gör det enkelt och snabbt att skriva och skicka bilder till varandra. Dessutom misstänker jag att fenomenet sexting, att folk med sexuella relationer skickar avklädda bilder till varandra, och dess enorma dragkraft bland unga smartphoneanvändare spelat in, säger han. För användarna kommer resultatet att bli en mer händelserik upplevelse av appen, tror Jack Werner. – Jag tror också att det kan leda till ett användande där privata diskussioner plötsligt blir en del av vad som förut varit en väldigt öppen och offentlig social tjänst. – Risken är att den sexuella utpressningen som vi sett tidigare på appar som Snapchat och Kik kommer hänga med även hit. Man ska dock inte måla fan på väggen: De flesta som inte bekymrar sig för att Facebook äger allt mer av vad de gör på sociala medier kommer nog få en bra upplevelse av nya Instagram.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro