ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Instagramdömd 15-åring ber om ursäkt i öppet brev

Madeleine Korneliusson · 30 Jun 2013
Uppdaterad 30 Jun 2013

Den 15-åriga flicka som i tisdags dömdes för grovt förtal i det så kallade Instagrammålet har i ett öppet brev till Metro bett de drabbade om ursäkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix/Arkiv

Den 15-åriga flickan från Hisingen mejlade under torsdagskvällen Metro och andra tidningar för att få ut sin egen version av det inträffade till allmänheten och målsägarna.

►Instagram-mamman: "Jag har inte råd med böterna" I brevet ”En hälsning till allmänheten” skriver flickan bland annat att hon ber om ursäkt för det hon gjort och att det inte var hennes och 16-åringens avsikt att kränka någon."Jag ångrar mig och om jag kunde gå tillbaka skulle jag göra det ogjort. Det som gör mest ont i hjärtat är att jag har fått min ensamstående mor att lida på grund av mitt misstag", skriver 15-åringen i det öppna brevet. I brevet skriver flickan också att hon tycker att domen är extremt hård och att hon tycker att det känns som att de två har använts som ett exempel för att avskräcka andra ungdomar från att begå liknande brott.►Döms för förtal i Instagram-målet

15-åringen menar även att rätten inte tagit hänsyn till deras ålder eller ekonomiska förhållanden. Flickorna planerar därför att överklaga domen till hovrätten med förhoppningen om att skadeståndet sänks.►Bakgrund: Så startade Instagram-upploppen Förutom ungdomsvård för 15-åringen och ungdomstjänst för 16-åringen, dömdes flickorna att tillsammans betala 570 000 kronor i skadestånd till de 38 målsägandena för de kränkningar som offren utsatts för på Instagram.

"Jag hade blivit mer nöjd om jag fick sluten ungdomsvård i flera år för då hade bara jag fått tagit del av konsekvenserna och inte hela min familj, framförallt min mamma", skriver 15-åringen.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro