ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Instagramprofil åtalas för badkarsmord

Linnea Bergman, Valerie Kaspersen · 1 Feb 2019
Uppdaterad 1 Feb 2019
Mannen ska ha förgiftat kvinnan med tramadol.

Mannen ska ha förgiftat kvinnan med tramadol. Foto: TT.


En välkänd instagramprofil med flera tusen följare åtalas nu för mordet på en kvinna i 30-årsåldern. Mannen ska ha förgiftat kvinnan med tramadol och lagt henne i ett badkar där hon drunknade.

klar

Artikellänk är kopierad

I april 2018 hittades en kvinna död i ett badkar i en bostad i norra Stockholm. Det klassades först som ett naturligt dödsfall innan en mordutredning inleddes.

Ska ha förgiftat kvinnan

Kort därefter häktades en välkänd instragramprofil på sannolika skäl misstänkt för mord.

Den 22-åriga instagramprofilen åtalas nu för att ha förgiftat kvinnan med tramadol, som är ett narkotikaklassat läkemedel, och lagt henne i ett badkar där hon drunknade under kraftig påverkan av läkemedlet.

Han åtalas även för grov kvinnofridskränkning, då han ska ha hotat med att mörda kvinnan om hon lämnade honom. Han ska även ha misshandlat kvinnan och förstört en av hennes klänningar, ett smycke och en spegel.

Åtalas för mord

Mannen åtalas nu förutom för mord även för grov kvinnofridskränkning, grovt förtal och sexuellt ofredande.

Om mannen inte kan dömas för mord yrkar åklagaren på att mannen i stället döms för försök till mord och vållande till annans död eller grov misshandel och vållande till annans död.

– Vi har åtalat honom för det vi anser att han ska dömas för. Jag tycker att det är en bra bevisning, säger åklagren Thomas Mattson.

Profilens advokat, Leif Silbersky, berättar att profilen fortfarande nekar till brott, men accepterar i viss mån delar i åtalet.

Hur ser ni på de bevis som lagts fram? 

– Vi är inte imponerade av bevisen, säger Leif Silbersky.

Har dömts för våldsbrott

Instagramprofilen återfinns sedan tidigare under 13 punkter i belastningsregistret och har tre gånger dömts för våldsbrott.

Under en personutredning har han tidigare berättat att ”hans följare har fått följa hans förändringsresa från festkille till att bli en person som slutat med alkohol och droger och som tränar och lever ett skötsamt liv”.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro