ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Instagramprofil döms till 18 års fängelse för badkarsmord

Anton Gustafsson · 4 Apr 2019
Uppdaterad 4 Apr 2019
Instagramprofilen har tusentals följare och döms nu till 18 års fängelse för bland annat mord.

Instagramprofilen har tusentals följare och döms nu till 18 års fängelse för bland annat mord. Foto: TT


En 22-årig instagramprofil med tiotusentals följare döms för mord på en kvinna i 30-årsåldern. Kvinnan hittades död i ett badkar och tingsrätten slår fast att mannen mördat henne med en dödlig dos av tramadol.

klar

Artikellänk är kopierad

Mordet genomfördes på en adress i norra Stockholm mellan den 25 och 26 april 2018.

Kvinnan i 30-årsåldern hittades då död i ett badkar. Dödsfallet klassades först som ett självmord innan en mordutredning inleddes.

Tingsrätten skriver i sin dom att kvinnan dog av drunkning under kraftig påverkan av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol och att mängden var så stor att hon hade avlidit av dosen även om hon inte legat i badkaret.

Rätten slår fast att det är uteslutet att kvinnan dog av en olyckshändelse eller av självmord, och dömer i stället den 22-åriga instagramprofilen för dådet.

Var skyldig offret pengar

Rätten anser att instagramprofilen hade motiv, tillfälle och kapacitet att utföra mordet. De skriver också att instagramsprofilens uppgifter om hur han rörde sig natten när kvinnan dog inte stämmer.

Motivet kan enligt rätten vara att mannen var skyldig kvinnan pengar. Kvinnan ska ha hotat med att gå till polisen och berätta om hot och våld som gärningsmannen tidigare ska ha utsatt henne för om han inte betalade.

Enligt ett vittne ska detta ha stressat gärningsmannen och han försökte då hitta på ett sätt att ”sätta dit” offret. Bland annat ska han ha nämnt att han ville få i henne droger så att socialen skulle ta offrets barn ifrån henne. Samma vittne såg sedan instagramprofilen förbereda tramadol genom att krossa piller i en kastrull kort innan kvinnan hittades död.

Instagramprofilen har hela tiden nekat till anklagelserna och mannens advokat Leif Silbersky är inte nöjd med domen.

– Jag är givetvis besviken. Jag ska alldeles strax träffa min klient och bestämma om vi ska gå vidare med en överklagan, säger han.

”Skulle inte bli förvånad om de överklagar”

Rätten gick helt och hållet på åklagare Tomas Mattssons linje och dömde mannen till 18 års fängelse för bland annat mord. Tomas Mattsson ser dock inte att en överklagan från försvaret är omöjlig.

– Jag skulle inte bli förvånad om de överklagar. Det är sällan någon förlikar sig med att någon döms mot sitt nekande till 18 års fängelse redan i tingsrätten. Men om det händer känner jag mig ändå trygg då tingsrätten delade min uppfattning om att det här räcker för att döma honom för mord, säger han.

Metro har tidigare kunnat avslöja att den nu morddömde mannen misstänktes för att ha misshandlat och tagit stryptag på en annan kvinna och ha slagit sönder ett fönster i hennes bostad.

Mannen anhölls dock inte då eftersom kvinnan inte ville medverka i utredningen. Bara något dygn senare hittades kvinnan i 30-årsåldern död i badkaret.

pil
Det här dömdes instagramprofilen för:

• Mord

• Misshandel

• Grov kvinnofridskränkning

• Olaga hot

• Ofredande

• Förtal

• Grovt förtal

• Sexuellt ofredande

• Egenmäktigt förfarande

• Skadegörelse

• Två fall av narkotikabrott

• Dopingbrott

• Grovt vapenbrott

Källa:  Källa: Solna tingsrätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro