ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Instagramprofil häktad för mord – likgiltig” inför brotten

Karl Enn Henricsson · 29 Maj 2018
Uppdaterad 29 Maj 2018
Instagramprofilen är häktad för mord och ”ger uttryck för viss likgiltighet” inför brottet, enligt en ny utredning.

Instagramprofilen är häktad för mord och ”ger uttryck för viss likgiltighet” inför brottet, enligt en ny utredning. Foto: IBL


En Instagramprofil sitter häktad misstänkt för att ha mördat en kvinna. Han nekar till brott och ger uttryck för viss likgiltighet” inför brottet, enligt en ny utredning.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 22-årige mannen är en välkänd Instagramprofil med tiotusentals följare. ”Hans följare har fått följa hans förändringsresa från festkille till att bli en person som slutat med alkohol och droger och som tränar och lever ett skötsamt liv”, har han berättat i en så kallad personutredning som nyligen genomfördes.

Men trots ”förändringsresan” sitter han nu häktad misstänkt för mord. Offret ska vara en kvinna i 30-årsåldern som han tidigare haft en relation med, vilket Aftonbladet tidigare rapporterat. Kvinnan ska ha hittats död i ett badkar, och först antogs inte att ett brott låg bakom dödsfallet.

Mannen nekar till brott och ”ger uttryck för en viss likgiltighet” inför mordet. ”NN lägger ansvaret för våldet utanför sig själv då han hänvisar till frånvaro av ADHD-medicin. NN uppger att hade han haft medicin mot sin ADHD, hade han inte befunnit sig i den situation han är idag, åtalad för våldsbrott”, går vidare att läsa, enligt utredningen.

22-åringen återfinns under hela 13 punkter i belastningsregistret och har tre gånger dömts för våldsbrott. ”NN uttrycker även förminskande attityder och värderingar gällande sin aggressionsproblematik”, går vidare att läsa i utredningen. Han berättar dessutom att han ”i närtid” inför det misstänkta mordet har använt anabola steroider.

Mannen ska nu genomgå en så kallad liten sinnesundersökning.

LÄS Mer: Krogprofil dömd för ”tortyrliknande” misshandel – hotade kasta syra på offret

Åklagaren har tidigare bekräftat att mannen, förutom mord, även misstänks för att vid flera tillfällen ha hotat och misshandlat en annan person tidigare i år.

– Jag har en huvudman som helt förnekar brott, har Instagramprofilens advokat Leif Silbersky tidigare berätta för Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro