ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Instagramprofil misshandlade kvinna – anhölls inte och misstänks ha mördat

Karl Enn Henricsson · 25 Jan 2019
Uppdaterad 25 Jan 2019
Den nu mordmisstänkte Instagramprofilen har åtalats för att ha misshandlat en annan kvinna han hade en relation med.

Den nu mordmisstänkte Instagramprofilen har åtalats för att ha misshandlat en annan kvinna han hade en relation med. Foto: Polisen


En känd Instagramprofil misstänks ha tagit stryptag och misshandlat en kvinna. Polisen larmades men han anhölls inte. Bara några dagar senare misstänks han ha mördat en annan kvinna.

klar

Artikellänk är kopierad

Kvinnan träffade instagramprofilen via nätet i början av förra året och det var bråkigt redan från början, har hon berättat för polisen.

Den 15 april blev det värre.

– Hon flydde till en tidigare pojkvän som ringde polisen. De kom dit och fotograferade hennes skador, berättar åklagare Thomas Mattsson.

Åklagaren: Försökte utreda så gott vi kunde

Den aktuella dagen misstänks profilen ha gjort sig skyldig till:

Misshandel – genom att bland annat ta stryptag på kvinnan och slå henne i huvudet så att hon föll till golvet och slog i huvudet.

Olaga hot – genom att bland annat hota att döda hennes hund och bruka våld mot en närstående till henne. Han visade även upp en slagträ.

Ofredande – genom att bland annat trycka upp henne mot en dörr och slänga ner henne i en säng. Han benämnde henne även kränkande.

Skadegörelse – genom att kasta hennes telefon i väggen så att den gick sönder.

Egenmäktigt förfarande – genom att ta hennes bilnyckel.

Men mannen anhölls inte.

– Vi såg självklart allvarligt på den här typen av brottslighet, och försökte utreda så gott vi kunde. Men målsäganden ville först inte medverka, så med hänsyn till faktan som fanns på bordet då, gjordes bedömningen att det inte fanns tillräckligt mycket för att gå vidare och använda tvångsmedel, säger åklagare Deborah Dahan, som från början ledde förundersökningen.

”Han har lovat att bättra sig”

En person kan häktas för misshandel bland annat om det finns skäl att anta att denne kan avvika, försvåra utredningen eller fortsätta begå brott.

”Kvinnan uppgav i telefon att hon inte vill medverka då hon har fått tillbaka sina bilnycklar. Hon uppgav även att hon är tillsammans med NN igen och att han har lovat att bättra sig. Hon vill bara glömma bort att det här någonsin har hänt”, går att läsa i ett polisdokument daterat den 24 april.

Två dagar senare misstänks profilen ha slagit sönder ett fönster i kvinnans bostad.

Instagramprofilen misstänks ha krossat ett fönster hos en kvinna. Samma dygn hittades en annan kvinna han hade en relation med död.
Instagramprofilen misstänks ha krossat ett fönster hos en kvinna. Samma dygn hittades en annan kvinna han hade en relation med död.Foto: Polisen.

Och samma dygn hittades en annan kvinna, som profilen hade en relation med, död i ett badkar i Stockholmsområdet.

Den 1 maj greps slutligen profilen.

Mordåtal väntas inom kort

– Då hade kvinnan som han misstänks ha misshandlat börjat medverka och man grep honom för det, säger Thomas Mattsson.

I samband med gripandet undersökte polisen på nytt fallet med den döda kvinnan i badkaret, och inledde en förundersökning om mord.

Nu har mannen åtalats för flera brott mot den första kvinnan, och inom kort väntas han åtalas även för mord.

Mannen hade på Instagram tiotusentals följare, och i en så kallad personutredning har han berättat att ”hans följare har fått följa hans förändringsresa från festkille till att bli en person som slutat med alkohol och droger och som tränar och lever ett skötsamt liv”.

Profilen nekar till mord, men om de misstänkta brotten mot den första kvinnan säger hans advokat Leif Silbersky:

– I stort sett förnekar han, men i viss mån accepterar han några saker där.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro