ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Intagen vill ha popcorn – i häktet

Johanna Cardell · 29 Dec 2015
Uppdaterad 29 Dec 2015

Foto: TT


Det började med att en 31-årig intagen saknade popcorn i kiosken vid Norrköpingshäktet - nu har frågan blivit en fråga på juridisk nivå och bollas mellan flera instanser, skriver Norrköpings Tidningar.

klar

Artikellänk är kopierad

När den 31-åriga intagna mannen saknade popcorn i kiosken vid Norrköpingshäktet ansökte han om att få det i kioskutbudet och hänvisade till att det fanns popcorn på produktlistan. Men häktet avslog mannens begäran med motiveringen att det "inte är möjligt att justera listan utifrån varje intagens särskilda behov”, skriver Norrköpings Tidningar

Men mannen nöjde sig inte med det svaret utan överklagade det hela till Förvaltningsrätten i Linköping som tyckte att att frågan om popcorn föll under häkteslagen och att Kriminalvården därmed skulle ompröva ärendet. 

Nu har Kriminalvården vänt sig till Kammarrätten i Jönköping då de vill att man ska riva upp förvaltningsrättens beslut. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Cardell
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro