ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inte brottsligt att tappa spädbarn

Matilda Bjerlöw · 9 Nov 2012
Uppdaterad 9 Nov 2012
Att ge sig in i ett bråk när man håller i ett barn är visserligen oansvarigt, men inte brottsligt, anser Hudiksvalls tingsrätt.

Att ge sig in i ett bråk när man håller i ett barn är visserligen oansvarigt, men inte brottsligt, anser Hudiksvalls tingsrätt. Foto: Jessica Gow/Scanpix


När mamman hamnade i slagsmål tappade hon sin bebis i marken. Men det är inget brott, menar tingsrätten, som nu friar henne från barnmisshandel. Vad bråket gällde? Jo, vem av kvinnorna som hade rätt att köpa en väska.

klar

Artikellänk är kopierad

Hudiksvalls tingsrätt anser att det saknas bevis för att barnet skadades, och att det inte heller går att utreda varför mamman tappade sitt barn.

Det var i januari som hon hamnade i bråk med en annan kvinna, efter att båda velat köpa samma väska i en butik i Bollnäs, skriver Ljusnan. Under tumultet föll bebisen i marken och mamman åtalades för barnmisshandel för att hon hade släppt sitt barn.

Hon själv försvarar sig med att hon tappade barnet för att hon fick en knuff av den andra kvinnan.

Bebisen, som var ordentligt vinterklädd, skrek inte, och tingsrätten bedömer att det inte finns några bevis för att barnet skadades i fallet. De skriver även i domen att det inte är ett brott att ge sig in i ett bråk när man håller i ett barn, även om det är oansvarigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro