ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inte längre coolt att handla nytt

Tina Harr · 14 Okt 2011
Uppdaterad 14 Okt 2011
Elle Interiörs stylist Agneta Törnqvist med en gammal träbil från 50-talet som hon fyllt med amaryllislökar och kvistar från skogen. Ett uttryck för vår längtan tillbaka till naturen.

Elle Interiörs stylist Agneta Törnqvist med en gammal träbil från 50-talet som hon fyllt med amaryllislökar och kvistar från skogen. Ett uttryck för vår längtan tillbaka till naturen. Foto: Urban Brådhe


Nya inredningstrenden en följd av Occupy Wall street”-rörelsen. ”Ekonomiskt och bra för miljön”

klar

Artikellänk är kopierad

Trä, återvunnet och natur är det främsta trenderna på Hem&Villamässan som slog upp sina portar i går. Och helst ska vi blanda gammalt med nytt, enligt Elle Interiörs stylist Agneta Törnqvist, som skapat en trendutställning på årets tema ”Nära naturen”. – Gamla saker man kan köpa på loppisar har en historia, det är ekonomiskt och är bra för miljön. I mitten på september föddes ”Occupy Wall street”-rörelsen, en växande proteströrelse som vill belysa hur USA:s ekonomiska situation påverkar vanliga människor, något som också influerar inredningsvärlden, enligt trendspanaren Stefan Nilsson. – Under en lång tid har vi ökat vår konsumtion men nu börjar vi omvärdera vad som är coolt. Vi har fortfarande ett behov att byta ut saker hemma, men man måste inte köpa nytt. Det här är något som svenska företag inte är beredda på och en av de stora utmaningarna för 2012.

klar

Artikellänk är kopierad

Tina Harr
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro