ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inte lätt stava rätt med Pust

Anders Göransson · 23 Feb 2014
Uppdaterad 24 Feb 2014

Polisinspektör Citroner Anfall och kollegan Sjöar Åkrarna kallades till platsen. En man misstänktes för säteri, sedan han gripits av en våtare varvid en flaska schamplun eftersträvades i byglingen. Glasklart, va?

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Efter omfattande och långvarig kritik beslutade polisen i förra veckan att lägga ned IT-systemet Pust Siebel, som använts för att rapportera in brott. 

Facket har beskrivit Pust som ett arbetsmiljö- och hälsoproblem - och det kan man förstå efter ha tagit del av vad systemets rättstavningsprogram, enligt blåljus.nu, kan göra med en helt vanlig snatterianmälan.

Döm om förvåningen hos det biträdande stationsbefäl som läste den autokorrigerade avrapporteringen om ett snatteri av en schampoflaska.

”Civila butiks observerade den misstänkte då han gick in i en prov med en samspels i sin ena hand, då han kom ut från grovheten var flaskan borta. Då den misstänkte passerade kassan greps han av våtare varvid flaskan eftersträvades i den misstänktes byglingen."

Det fanns inte många likheter med originaltexten.

Blåljus.nu konstaterar att det kanske är efterklokt att påpeka problemet, eftersom systemet ändå ska avvecklas under innevarande år.

Men vi skall ju fortsätta att arbeta i systemet en tid till, så vi får passa upp på rättssäkerheten”, skriver sajten, som drivs av styrelsen för Polisförbundets avdelning i Stockholms län.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro