ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inte olagligt köpa choklad som knark

Jonas Andersson · 31 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

LURAD. Den som blir lurad i en narkotikaaffär kan inte räkna med hjälp från staten för at få upprättelse. Detta slår Lunds tingsrätt fast i en dom.

En 16-årig Kristianstadsbo och en 20-årig Perstorpsbo beslöt sig i slutet av maj för att ihandla 200 gram cannabis. De tog kontakt med en man i Hjärup som lovade att skaffa fram narkotikan. Perstorpsbon tog tåget till Malmö för att hämta narkotikan. Han lämnade 9000 kronor som betalning för paketet. Men på tåget hem märkte han att de två ”haschkakorna” började ändra form – det visade sig i själva verket vara choklad som smälte i värmen.

Den 20-årige langaren från Hjärup hade lurat köparna. I början av juli åtalades han för bedrägeri. Tingsrätten konstaterar att det rör sig om en rent illegal affär, både försäljning och köp av narkotika är förbjudet och köparna har därför inget rättsligt skydd eller rätt till skadestånd. Köparna frias samtidigt från försök till narkotikabrott eftersom leverantören redan från början hade bestämt sig för att ge dem choklad i stället.

Däremot döms den 16-årige Kristianstadsbon tillsammans med tre andra personer för grov misshandel av Hjärupsbon – en hämndaktion för blåsningen med narkotikan. Hjärupsbon blev skjuten i foten och slagen i huvudet med en yxa. Straffen för de fyra gärningsmännen varierar mellan skyddstillsyn med samhällstjänst och 9 månaders fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro