ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inte vanliga Common

Sara Thorstensson · 9 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Artist: CommonSkiva: Universal mind control (Geffen/Universal)Betyg: •••The Neptunes bland andra har hjälpt till att skapa ett sound som är poppigare och mer party och det låter stundtals väldigt mycket som deras andra projekt NERD. Lekfullt och skramligt med massa syntar och technovibbar. 

Inte helt fel faktiskt men det är inte den Common man är van vid att höra. Kanske vill han kommersialisera sig? Kanske har han tröttnat på att alltid vara den allvarsamma politiska rapparen, även om han så klart inte kan låta bli att ägna en låt åt sin Chicagohomie Obama.

Hur som helst känns det som slöseri när han som är en sådan fantastisk poet försöker få till ganska så banala rim om tjejer och sex. Han lyckas visserligen bättre än många andra, det blir inte fullt lika banalt, men jag föredrar ändå den mer seriösa Common.

Tråkigt, BrandyArtist: Brandy, Skiva: Human (Epic/Universal), Betyg: ••

Jag sitter mest och tänker på hur otroligt vacker Brandy är när jag lyssnar och det var väl knappast meningen. Men det säger en hel del. Jag blir varken partysugen eller kärleks-krank vilket jag förväntar mig av bra R&B, i stället uttråkad. Den här hösten har bjudit på många kvinnliga R&B-släpp och Brandy känns tyvärr bara som en i mängden av dem.     ST

Bara nostalgitrippArtist: EPMD Skiva: We mean business Bodog/Playground) Betyg: •••

De var den första rapduon och det är inte utan att man känner historiens vingslag. Det är deras sjunde skiva, den första sedan 1999.

Sermon och Smith fortsätter med den stil de var med och skapade, med samplingar och funkigt, rockigt sound. De har det fortfarande men detta känns ändå mer som en nostalgitripp för fansen än något annat.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Thorstensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro