ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Intels nya klasskompis

Michael Brilovich L · 30 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Halvledarjätten Intel vill vara med när datorerna intar klassrummen på nya marknader. Med sin Classmate PC hoppas företaget ändra sättet barn lär sig saker på i skolan. Metro Teknik var med när den nya datorn lanserades i Chile och träffade hjärnorna bakom projektet. Tom Burns, Susan Kenny och Peter Hamilton som drivit utvecklingen av Classmate understryker att målet med datorn är att få en mer underhållande och pedagogisk process i utbildningen. Enligt Susan Kenny som leder företagets utbildningsprogram designades datorn från början med barn i åtanke. Den är lätt, stöttålig och enkel att använda. Men tanken är också att den ska göra det lättare för elever och lärare att samarbeta i klassrummet.- Idén är att ge klassrummet en mycket mer underhållande atmosfär. Vi vill att alla elever ska ha en egen Classmate och att läraren ska kunna skicka uppgifter till dem och sedan utvärdera resultaten, säger Susan Kenny.

Utrustningen är gjord av slagtålig plast. Den har ett internminne på 256 megabyte och den kan köra de flesta program som en vanlig Windows XP-maskin klarar av. Datorn har trådlös uppkoppling mot nätet och mot andra Classmate-datorer. Men viktigast för maskinen är den utbildningsprogramvara som följer med. Intelmaskinen lanseras i konkurrens med Nicholas Negropontes One Laptop Per Child-projekt och deras 100 dollar dator som också är på väg ut på marknaden i utvecklingsländer.

klar

Artikellänk är kopierad

Michael Brilovich L
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro