ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Intern kritik efter jäv på Försäkringskassan

TT · 4 Apr 2014
Uppdaterad 4 Apr 2014
Intern kritik efter jäv på Försäkringskassan

Intern kritik efter jäv på Försäkringskassan


Många på Försäkringskassan är missnöjda med hur ledningen hanterat jävsanklagelserna mot kommunikationsdirektören Jonas Lindgren. – Det finns en oerhörd intern kritik, säger fackordföranden.

klar

Artikellänk är kopierad

Expressen avslöjade i veckan att Lindgren var jävig då hans flickvän fick en chefspost. Formellt var det personalchefen som stod som kvinnans chef, men Lindgren attesterade lön och utlägg.

Siv Norlin, ordförande på fackförbundet ST på Försäkringskassan, anser att ledningen gjorde fel från början.

– De har inte varit tillräckligt avståndstagande, utan haft attityden att man kan göra fel. När det är så här grova fel måste man vara tydlig med att det är oacceptabelt, säger hon.

På myndighetens intranät vädrar anställda sitt missnöje. "Ledningen har gjort bort sig, totalt", skriver en av dem, enligt Dagens Nyheter.

En intern utredning visade att felen var så grova att Lindgren skulle kunna sägas upp, men inga åtgärder vidtogs eftersom han ändå sagt upp sig.

Men nu har Lindgren begärt sex månaders uppsägningstid och måste granskas igen, eftersom han ses som anställd ett halvår till.

Personalchefen, som lade ner den första utredningen, får däremot inte fortsätta eftersom han själv är inblandad.

– Det skulle kunna finnas misstankar om jäv, säger Eva Rosman, pressekreterare på Försäkringskassan.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro