ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Internationell lista: Stockholmstrafiken är värst i Norden

Sophie Tanha · 17 Maj 2019
Uppdaterad 17 Maj 2019

Foto: Jonas Ekströmer/TT


I en amerikansk datainsamling hamnar Stockholm på plats 63 av världens mest överbelastade vägnät, vilket är den sämsta platsen bland nordiska länder.

klar

Artikellänk är kopierad

Det verkar inte finnas plats för alla bilar som kör på Stockholms gator. I alla fall inte enligt den amerikanska trafiktjänsten Inrix, som sammanställer trafikdata från hela städer runt om hela världen.

Mellan Tijuana och Pretoria

Oslo, Köpenhamn och Helsingfors har alla bättre rankning än Stockholm i listan över trafikstockning. Svenska huvudstaden hamnar på plats 63 av 220 i en lista över världens trögaste trafik, mellan städerna Tijuana i Mexiko och Pretoria i Sydafrika. Värst bilköer finns i Moskva som toppar listan.

Tät innerstad ett problem

Trög trafik är ett resultat av ett överbelastat vägnät där fler bilister samsas om för lite utrymme, något som uppstår i mer eller mindre alla länder, skriver tidningen Mitti.

Just europeiska vägar är enligt sammanställningen vara extra dåligt lämpade för biltrafik på grund av de täta innerstäderna och smala, komplexa vägnät. Som tur är finns det ofta väl utvecklad kollektivtrafik och cykelbanor, vilket också lyfts upp i rapporten.

klar

Artikellänk är kopierad

Sophie Tanha
Sophie Tanha
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro