ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Internationell skimningshärva växer - två greps på bar gärning i Mora

Tobias Andersson Åkerblom · 26 Jun 2014
Uppdaterad 27 Jun 2014

Sju personer har redan dömts för sin delaktighet i den internationella skimningsligan som kom över mer än en miljon kronor från svenska kontokort. På flykt från polisen ska ytterligare två personer ha lämnat Göteborg och fortsatt skimma kort i Dalarna – där de nu har gripits på bar gärning.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Polisen

Förra året greps sju personer i anslutning till två olika ”skimningsfabriker” i Göteborg – fulla med allt från datorer till lödutrustning. De dömdes senare för att ha kapat kort, bland annat på bensinsmackar, och tagit ut drygt 1,2 miljoner kronor med hjälp av medbrottslingar i New York.

Men två personer som ingick i ligan försvann - och misstänks nu för att ha fortsatt skimma kort på andra platser i landet. De greps natten till den tredje juni vid en bensinmack i Mora och har varit frihetsberövade sedan dess.

- De greps på bar gärning när de höll på och demontera skimningsutrustning som hade suttit uppe en tid och läst in kortuppgifter, säger åklagaren James von Reis.

När polisen i Göteborg fick nys om att de två männen hade gripits i Mora hörde de av sig för att kontrollera om det var samma män som de var på jakt efter. Åklagaren vill inte gå in på exakt vilken roll de ska ha haft i ligan.

- De har lämnat väldigt tydliga spår efter sig på olika sätt här i Göteborg i de skimningsfabriker som vi har utrett tidigare och lagfört deras kompisar för, säger James von Reis.

Männen är 21 och 28 år gamla och häktades ursprungligen av Mora tingsrätt, men nu har Göteborgs tingsrätt tagit över målet.

LÄS MER 

Fortsatte skimma kort efter flykt från polisen

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro