ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Internetanalys: Jesus är viktigast

Gustaf Eriksson · 15 Dec 2013
Uppdaterad 15 Dec 2013
Internetanalys: Jesus är viktigast

Internetanalys: Jesus är viktigast Foto: TT


Jesus är den mest inflytelserika personen någonsin. Han följs av Napoleon och Muhammed. I alla fall enligt vad vi skriver på internet.

klar

Artikellänk är kopierad

Två amerikanska dataexperter har tillverkat ett program som analyserar åsikter som sprids på internet om berömda personer. Med hjälp av informationen rankar programmet vilka som är de viktigaste personerna i historien, rapporterar Daily Mail.

Listan toppas av Jesus, något som kanske inte förvånar så många. Men redan på andra plats finns en betydligt mer överraskande person: Den franska kejsaren Napoleon Bonaparte. 

Den högst placerade svensken är botanikern och läkaren Carl von Linné, som på 1700-talet lade grunden för den moderna grupperingen av växter och djur inom biologin. Linné har plats 31. Första kvinnan kommer först på plats nummer 13. Det är drottning Elisabet I av England, som regerade över England och Irland mellan 1558 till hon dog 1603.

Bland mer sentida profiler märks den nyligen avlidna Nelson Mandela på plats 356, USA:s president Barack Obama på plats 111 och popstjärnan Madonna på 121:e plats.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro