ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Internettroll fick sparken

Stefan Wikström · 16 Okt 2012
Uppdaterad 16 Okt 2012

Foto: Wikipedia Commons


Michael Brutsch var under psedonymet "Violentacrez" ett av Reddits främsta nättroll. Ända till bloggen Gawker avslöjade honom. Nu har han fått sparken från sitt jobb, skriver Huffington Post.

klar

Artikellänk är kopierad

49-åriga Brutsch skapade eller var moderator till flera sidor med pornografiskt eller våldsamt innehåll på Reddit. Gawkers redaktör Adrian Chen var länge honom på spåren, och i ett telefonsamtal dem emellan avslöjade Brutsch att han var "Violentacrez".

Brutsch uppmanade Chen att inte offentligöra uppgifterna, men Chen skrev en artikel om det. Inom 24 timmar hade Brutsch fått sparken från sitt arbete på ett finansföretag.

"Jag gör mitt jobb, går hem och tittar på TV och sen surfar jag lite. Jag gillar att jävlas med folk på nätet på min fritid", sade Brutsch till Gawker.

Brutsch har postat en länk till hans Paypalkonto så att Reddit-användare kan donera pengar till honom, nu när han är arbetslös.

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro