ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Intervju med Mikael Weermets om sin musiklärare och första musikminnet

metro · 29 Jun 2016
Uppdaterad 29 Jun 2016
13002531_1301442386536995_925009663659987411_o.jpg

13002531_1301442386536995_925009663659987411_o.jpg


klar

Artikellänk är kopierad

Efter stora framgångar med singeln Shadows släpper Göteborgsbon Mikael Weermets sin sommarsingel – Arms Open Wide – tillsammans med Sodeep. I skrivande stund har singeln redan spelats över en kvarts miljon(!) gånger på SoundCloud!

Vi på Metro Music har fått en pratstund med Mikael:

Berätta om nya singeln Arms Open Wide.

”En väldigt ärlig och speciell låt för mig, kan väl bäst beskrivas som ungefär vart melodisk deep house och ren och skär pop möts. Min ambition är att alltid skriva riktiga låtar, mycket i min genre är ju rena och skära klubbspår för just klubben eller festivalen, medans det som kommer ur mig nu är till för cabben, solnedgången och känslorna.”

För att backa bandet, berätta lite om ditt första musikminne och hur kom det sig att du började med musik?

”Jag såg Michael Jackson’s musikdokumentärer innan jag ens kunde prata, och efter att (som den Göteborgare jag är) sett Nile City och Veiron i Ottan runt 8-9 års ålder byggde jag min egna musikstudio av en radio apparat och lite teckningar med reglar och volymknappar på. Därefter var jag den jobbiga snubben som alltid bestämde musiken på alla fester och snarare än senare var jag inlåst i ett DJ-bås och något år senare en riktig studio!”

För att sedan blicka framåt. Vad händer i sommar och till hösten? Både musikmässigt och spelningsmässigt. 

”Mer musik! Jag kan inte ens räkna hur många spår vi lyckats få ner under en snart nästan 2 årsperiod under total studio lockdown. Utöver diverse egna singelsläpp och produktioner, så sjösätter jag mitt alldeles egna skivbolag om cirkus en månad vilket blir väldigt speciellt för mig.

Jag har alltid velat bygga en community runt det lite mer nischade soundet jag och vänner spelar, och på så sätt få en ärlig chans att hjälpa, vägleda och utveckla artister som delar min vision efter mina egna erfarenheter, väldigt inspirerande! Spelningsmässigt så är det 100% festivaler för mig i år, highlight är såklart Tomorrowland och mitt framträdande på deras Sound Of Tomorrow scen den 23 Juli.”

Om du fick bjuda in 3 personer inom musikindustrin, död eller levande, som du har sett upp till på en middag, vilka skulle du då bjuda in och varför?

”Först och främst min manager, mentor och nära vän Jonas Quant, som inte bara klev in i min studio en dag och mer eller mindre räddade min karriär, utan som har ett öra och en förståelse för musik oavsett format som är väldigt få förunnat och som hjälper mig att hålla kvalitén på högsta möjliga nivå. Nummer två måste bli Michael Jackson p.g.a. självklara skäl, och sist men inte minst min musiklärare Pia från grundskolan och uppåt som gav mig icke godkänt under alla år. Hoppas hon läser detta nu så hon vet att jag iaf lyssnade emellanåt! ”

Lyssna på singeln nedan!

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro