ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Intervju med Sikai om debutsingeln och förebilder

metro · 10 Jun 2016
Uppdaterad 10 Jun 2016
Sikai-grey.jpg

Sikai-grey.jpg


klar

Artikellänk är kopierad

sakarias_mg_7236_x.jpeg
sakarias_mg_7236_x.jpeg

Idag släpper 18-åriga Isabelle Gbotto, aka Sikai, debutsingeln Klubben tillsammans med Sakarias.

Vi på Metro Music har fått en pratstund med Sikai:

Berätta om din resa från när du signades som 15-åring till idag. 

”Allt började när jag postade en youtube-cover, producerad av nuvarande RMH producenten Amr Badr, och då upptäcktes av Universal Music.  Målet blev att hitta mitt egna sound. Inte stressa fram det. Efter ett år träffade jag Mack Beats som varit en stor del av min artistutveckling. Han gav mig chansen att jobba med b.la Ison & fille och Grillat och Grändy. Han introducerade mig även för Jaqe som jag nu under ett halvår har följt med på spelningar runt om i Sverige. Jag är SÅ tacksam över att jag träffat och jobbat med dessa människor som verkligen fått mig att växa både som artist och person.

Det senaste året har jag tillsammans med Sakarias jobbat med mitt egna projekt. Resultatet av detta blir min debutsingel Klubben som äntligen(!!!!) släpps idag.”

Hur skulle du beskriva debutsingeln?

”Klubben för mig handlar om att vara fri. Jag får en euforisk känsla när jag lyssnar på den som jag hoppas andra också upplever.  Jag har varit fast i destruktiva relationer och känt mig bunden till personer som egentligen aldrig förtjänat min energi, så Klubben är ett slags avslut på den perioden och början på något nytt.” 

Vad händer i sommar och till hösten?

”Under sommaren, förhoppningsvis ganska snart, kommer jag medverka i ett jätteroligt musikprojekt med tunga samarbeten som jag sett fram emot jättelänge. Det här året tar jag studenten också så allt jag vill göra är att resa lite, göra min första tatuering men framförallt gigga och jobba stenhårt med ny musik till hösten.”

Vad har du för musikaliska förebilder?

”Oj, väldigt många. Min första tanke var Drake och typ Bryson Tiller. Men egentligen är det artister som Jhené Aiko och Rihanna som inspirerat mig mest genom deras musik. Jhené’s texter är väldigt raw och hon är inte rädd för att speak her mind och ta plats, samma med Rihanna. Älskar det. De två har nog påverkat mig mest. Men överlag lyssnar jag på väldigt mycket. Har nästan all late 2000’s RnB i mina spellistor – Frank Ocean, Jeremih, Tinashe, Kehlani, Partytnextdoor. Diggar också allt från popartister som Astrid S och självklart Justin Bieber (Purpose som för övrigt är hans fetaste platta) till up coming hip hop artister som Drew howard & Birthday Boy.”

Lyssna på debutsingeln nedan!

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro