ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Intervju: Gossip girl”-stjärnan tillbaka som stalker i nya Netflix-dramat

Natalie Demirian · 16 Dec 2018
Uppdaterad 16 Dec 2018
Shay Mitchell, till vänster, gjorde tidigare en av huvudrollerna i "Pretty little liars", medan Penn Badgley är mest känd från "Gossip girl".

Shay Mitchell, till vänster, gjorde tidigare en av huvudrollerna i "Pretty little liars", medan Penn Badgley är mest känd från "Gossip girl". Foto: Sally LaFontaine/Netflix


I den psykologiska dramathrillern You” blir en stalker besatt av en kvinna och är beredd att gå hur långt som helst för att bli en del av hennes liv. Metro har pratat med seriens stjärnor Penn Badgley, Shay Mitchell och Elizabeth Lail inför premiären på Netflix.

klar

Artikellänk är kopierad

”You” är baserad på boken med samma namn och handlar om Joe Goldberg, en charmig chef för en bokaffär i New York, som snabbt blir besatt av en kvinna, Guinevere Beck. Genom att utnyttja dagens teknik och sociala medier tar han till extrema åtgärder för att vinna över henne.

Serien är berättad ur Joe Goldbergs perspektiv, och det är Penn Badgley, mest känd som Dan Humphrey i ”Gossip girl”, som både spelar huvudrollen och gör berättarrösten.

– Tekniskt sätt så var det jag som var berättaren i ”Gossip girl” också, det var bara inte min röst, säger han till Metro och skrattar.

”Extremt exempel”

Han är van vid att alltid bli jämförd med rollen som Dan Humphrey, trots att den serien avslutades för sex år sedan.

– Jag tror att det är oundvikligt att folk jämför dem, Joe och Dan. Oavsett vad jag gör, hur jag ser ut, vad det än handlar om. Det jag också tycker är intressant är att den här rollfiguren på något sätt tar upp tråden efter Dan, särskilt i början, men genom seriens gång förstår man att det hela är väldigt annorlunda.

Penn Badgley säger att det som är roligast med att spela den gränslöse stalkern också är det som är det mest utmanande.

– Joe är som ett slags extremt exempel, som inte är menat att vara realistisk eller representativ och förkroppsligar den typen av blindhet som kan finnas hos priviligierade vita män. Jag tror att den här serien kan koppla ihop tankar vi inte har tänkt förut om hur många historier om kärlek kanske inte alls är kärlek.

Elizabeth Lail spelar rollen som Beck och säger att hon hoppas att serien ska väcka en tanke hos tittarna om hur de använder sina sociala medier och hur sårbar man är online.

– Men det ironiska är att jag använder sociala medier nu mer än någonsin, på grund av den här serien! Men jag hoppas att det får tittarna att tänka på hur mycket man delar med sig och anledningen till varför man gör det. Jag hoppas att ”You” kommer att leda till den typen av konversationer.

Försiktig på sociala medier

Skådespelaren och influencern Shay Mitchell är starkt förknippad med sin roll som Emily Fields i serien ”Pretty little liars”, och spelar rollen som Becks bästa vän Peach. Hon säger att Peach är Emilys raka motsats.

– Om man tittar på ”You” förstår man snabbt att Emily och Peach inte kunde vara längre ifrån varandra, de är raka motsatser. Och ”You” är en väldigt annorlunda serie jämfört med ”Pretty little Liars”. Redan i första avsnittet av ”You” får man veta vem som följer vem, medan man i ”Pretty little liars” inte får veta sanningen förrän i den sista säsongen.

Med fler än 20 miljoner följare på Instagram säger Shay Mitchell att hon redan tidigt i karriären var försiktig kring hur hon använder sina sociala medier.

– Jag lägger till exempel aldrig ut information om var jag befinner mig i realtid, jag väntar alltid tills jag lämnar platsen. Jag tror att det är en bra idé för alla, oavsett hur många följare man har, att vara mer försiktiga.

”You” kommer till Netflix den 26 december och är redan klar för en andra säsong.

pil
Fakta: ”You”

Regi: Marcos Siega.

Manus och exekutiva producenter: Greg Berlanti och Sera Gamble.

Psykologisk dramathriller baserad på den bästsäljande romanen av Caroline Kepnes med samma namn, från 2014.

Får premiär på Netflix den 26 december.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro