ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Intervjuarens hemligheter avslöjas

Caroline Engvall · 4 Nov 2011
Uppdaterad 4 Nov 2011
Stina Lundberg Dabrowski tilldelades Kristallens hederspris vid utdelningen av det svenska tv-priset förra året.

Stina Lundberg Dabrowski tilldelades Kristallens hederspris vid utdelningen av det svenska tv-priset förra året. Foto: Bertil Ericson/SCANPIX


Hon har fått storheter som Madonna och Gaddafi att avslöja hemligheter. Nu blottar Stina Lundberg Dabrowski sina egna i en avslöjande självbiografi.

klar

Artikellänk är kopierad

Vi känner henne som vässad journalist med spjut-spetsfrågor explosiva som missiler. Men få vet att Stina Lundberg Dabrowski gömmer hemligheter från sin ungdom. – Jag var tyvärr väldigt olycklig och begick många dumheter och misstag. Allt ifrån att lifta med våldtäktsmän till att missbruka droger och försöka ta livet av mig. Jag föraktade mig själv och var därför destruktiv och tog inte hand om mig som jag önskar att jag hade gjort. Men i längden och efter mycket terapi blev jag en orädd person som också blev bra på att lyssna. De jag intervjuade kände att jag kunde ta emot det de berättade, vad det än var. Många ger ju ut biografier just nu. Varför ville du också göra det? – Egentligen skulle jag skriva en enkel handbok om hur man intervjuar.  Men när jag började skriva sa Moa Elf Karlén på bokförlaget Atlas: Skriv mer personligt! Använd dig av dina egna erfarenheter och berätta om vad som har format dig som intervjuare. Så jag gjorde det. Det var smärtsamt att skriva och jag var orolig för hur mina fyra barn skulle reagera, för jag har aldrig berättat om min bakgrund. De tyckte det var jobbigt att läsa, förstås, men min äldsta dotter sa: ”Men mamma vad spännande! Du har ju skrivit en kioskvältare!”. Vem är din egen största intervjuförebild? – Thomas Ramberg på  P 1. Han är saklig, orädd och kan ibland kosta på sig lite torr humor. Men det finns inte ett enda program på tv med långa intervjuer nu, det tycker jag är skandal!

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro