ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Invånarna i syriska staden svälter – blir hånade med bilder på mat

Johan Wikén · 10 Jan 2016
Uppdaterad 10 Jan 2016
Här är en måltidsbild som har delats under den kritiserade hashtaggen.

Här är en måltidsbild som har delats under den kritiserade hashtaggen. Foto: Skärmdump Facebook


Invånarna i den belägrade syriska staden Madaya riskerar att svälta ihjäl. Då hånas de i sociala medier – där påstådda regimanhängare publicerar bilder på sina måltider, enligt The Independent.

klar

Artikellänk är kopierad

I veckan har det spridits bilder på utmärglade barn som uppges leva i den syriska staden Madaya. En stad som ligger vid gränsen till Libanon och som har varit belägrad av president Assads regimstyrkor och allierade Hizbollah sedan i somras.

LÄS MER: Regeringen: Sverige ska ha samhällsberedskap för krig

Införseln av mat och andra förnödenheter har i stort sett varit strypt under flera månader. Enligt FN:s livsmedelsprogram riskerar de 40 000 invånarna att svälta ihjäl.

– Jag har personligen sett folk slakta katter för att äta dem, och till och med träden har blivit av med sina löv, säger socialarbetaren Louay från Madaya till The Guardian.

LÄS MER: Ekonomen Emy, 25, flydde från kriget i Syrien: "Började från noll igen"

Samtidigt som bilder på svältande barn har spridits i sociala medier världen över har även en annan sorts bilder publicerats. Under en hashtagg som kan översättas till ”i solidaritet med Madayabelägringen” har påstådda regimanhängare publicerat bilder på sina måltider – som ett hån mot invånarna i staden, rapporterar The Independent.

De hånfulla bilderna började spridas i samband med att president Bashar al-Assad, efter internationella påtryckningar, har gått med på att släppa igenom hjälptransporter till Madaya, enligt The Independent. Men för många invånare kommer hjälpen för sent. Minst 23 personer uppges redan ha dött på grund av svält, enligt Al Jazeera.

►LÄS MER: Anonymous fortsätter kriget – hänger ut IS-rekryterare

Fler inlägg där invånarna i Madaya hånas.
Fler inlägg där invånarna i Madaya hånas.
klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro