ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Invandrarfrågan skapar bloggbråk

Elin Bohman · 5 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Kontroversiella rapparen Ken Rings medverkan i TV4:s program "Efter Tio" har startat ett bloggbråk på nätet.

Ken gästade "Efter tio" för att prata om Rosa bandet – men samtalet kom istället att handla om invandring och raparen passade på att dela ut en känga till hur Sveriges sköter sin invandringspolitik.

Han tycker Sverige ska minska på invandringen och istället fokusera på de invandrare som redan bor i landet.

Detta upprör Metro-krönikören Nabila Abdul Fattah, som på sin blogg frågar sig om Ken Ring ska rekryteras till Folkpartiet.– Det låter som att invandrare kommer hit och för resten av deras liv sitter och är en belastning för samhället. En gång invandrare = för alltid en belastning, skriver Nabila.

Hon citerar även den kände medborgarrättskämpen Malcolm X och nämner Kens bakgrund med droganvändning.

Ken Ring är inte sen att replikera.– Jag vet vad jag pratar om. Du vet inte hur det är längre, för du är inte där jag är. Och ja, jag tycker så. Men du fightas inte med problemen, du är för upptagen att slicka makten och deras förespråkare i götten, skriver han på sin blogg.

Nabila Abdul Fattah vill tona ner dusten, men poängterar ändå att deras åsikter skiljer sig åt.

– Vad jag störde mig på var att han drog till med en ogenomtänkt kommentar som gör inget annat än att spär på folks fördomar om att icke etniska svenskar är ingenting annat än en börda för landet, skriver hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Elin Bohman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro